top of page

"TRIGGERPOINT, CRANIO SACRAAL &

CUPPING

THERAPIE"

Scroll down

"Triggerpoint Therapie"

Myofasciale triggerpoints zijn kleine verkrampingen of spierknopen die spanning op de spier geven, en de functie van omliggende zenuwen en gewrichten beïnvloeden. Op de plek van een triggerpoint hopen zich afvalstoffen op. Het bijzondere van triggerpoints is dat ze pijn afleiden naar andere plekken in het lichaam.

De oorzaak van pijn ligt dus vaak ergens anders dan waar het pijn doet. Met een triggerpointbehandeling help je actief de spier weer te ontspannen. Hierdoor kunnen afvalstoffen afvloeien, waardoor voedingsstoffen en zuurstof hun werk weer kunnen doen.

 

Triggerpoints verkorten de spiervezels met het gevolg dat de spier spanning geeft aan de naastliggende gewrichten, wat pijn en stijfheid oplevert.

 

Triggerpoints kunnen onstaan door vele factoren zoals: overbelasting, verkeerde houding,valpartijen, zware inspanning, medische ingrijpen, zittend beroep (continue dezelfde houding aannemen).

 

Ook sporters, kappers en musici kunnen hier last van hebben (door continue dezelfde beweging te maken).

 

Triggerpoints kunnen de oorzaak zijn bij vele aandoeningen bv: RSI (klachten aan armen, nek en schouders) whiplash, migraine, kniepijn, hielspoor, rugpijnen, tennisarm etc!

 

 

 

 

"Behandeling"

 

Klachten die door triggerpoints worden veroorzaakt, zijn vaak goed te behandelen. Tijdens het onderzoek en de anamnese wordt vastgesteld of er triggerpoints in de spieren zijn, en of deze de klachten veroorzaken. Belangrijk hierbij is om te ontdekken hoe ze ontstaan zijn en door welke factoren ze in stand worden gehouden.

 

De behandeling is erop gericht om de triggerpoints te deactiveren, zodat de spier tot rust kan komen en de klacht vermindert.

"Zelfbehandeling"

 

Bij het behandelen van de triggerpoints wordt u actief betrokken, uitleg van de behandeling ontvangt u tijdens de therapie. De therapie is het effectiefst als de triggerpoints vaak maar kort kunnen worden behandeld. Zelfbehandeling maakt dus deel uit van de therapie. Die zelfbehandeling is eenvoudig thuis te doen,

of waar u ook bent en het duurt maar enkele minuten per keer.

U neemt uw gezondheid daarmee in eigen hand.

"Cranio Sacraal Therapie"

 

Een behandeling cranio-sacraal is er op gericht de beweeglijkheid van het cranio-sacraal systeem en alle andere hieraan verbonden weefsel te optimaliseren.


Met zachte behandeltechnieken zal de therapeut het weefsel bewegen om zo meer ontspanning en ruimte te krijgen waardoor de functie kan verbeteren.


Daarmee kan men verschillende klachten opheffen, zoals oorsuizingen, hoofdpijn, migraine, druk in het hoofd, adhd, slecht slapen, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Cupping Therapie"

Cupping is een alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid van een patiënt gecreëerd wordt.

In traditionele Chinese geneeskunde worden kopjes, gemaakt van glas , plastic of bamboe op de huid van de patiënt geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen.

Dit kan door gebruik te maken van een pomp of door de lucht in de kopjes te verwarmen. Nadat de kopjes op het lichaam worden geplaatst zullen deze zich aan de huid vastzuigen.

 

De therapie wordt gebruikt om wat in oosterse geneeswijze bekend staat als "stagnatie" te verlichten.

Het wordt gebruikt om ziektes zoals beginnende griep , kortademigheid, en bronchitis te behandelen.

bottom of page