top of page

Scroll down

 

"MEDICAL TAPING"

"De kracht van medical

taping"

 

Kinesio of medical taping heeft niet alleen een stabiliserende werking op de gewrichten, maar werkt tevens op de spierfunctie en de bloed- en lymfecirculatie. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid en geschikt voor sporters en niet-sporters.

 

De elastische tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal. Door het genezingsproces op deze manier continue te ondersteunen wordt gezorgd voor een effect dat zich verder uitstrekt dan de reguliere behandeling van een half uur. Omdat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens het douchen en zwemmen,ontstaat een 24 uurs behandeling.

 

Nabehandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- , schouder –,knie-en kuitklachten, verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen. Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting(bv muisarm-tennisarm).

 

Bestrijding van spanningshoofdpijn en zenuwpijn door beinvloeding van het zenuwstelsel.

Het gunstig beinvloeden van organen zoals maagklachten en menstruatiepijn bestrijding.

 

 

 

bottom of page