top of page

"MANUELE LYMFE-

DRAINAGE"

Scroll down

"Manuele lymfedrainage"

 

Lymfedrainage is een zachte massagevorm die gericht is op het correct laten functioneren van de vochthuishouding in het lichaam. Dr Vodder is de grondlegger van de lymfedrainage, die bedoeld is ter behandeling van ontstekingen. Omdat ruim tweederde van ons lichaam uit vocht bestaat is het belangrijk dat de vochthuishouding goed functioneert.

 

Het vocht in ons lichaam bevindt zich rondom alle lichaamscellen, de bloedbanen, lymfebanen en hersenbanen. Veel processen in het lichaam verlopen via dit vocht, bijvoorbeeld het vervoer van hormonen, bacteriën en zenuwprikkels en het uitwisselen van stoffen, zoals zuurstof. Om dit proces soepeler te laten verlopen kan lymfedrainage helpen. Het zorgt ervoor dat een teveel aan vocht sneller wordt afgevoerd.

 

Bovendien wordt de weerstand verhoogd en de stress verlaagd.

 

Lymfedrainage is een natuurlijke functie van het lichaam, maar bij sommige mensen werkt deze functie minder goed. Bijvoorbeeld na een ongeval, stress of ziekte of operatie. Door middel van massage kan dit proces genormaliseerd worden. De behandeling vindt plaats in een ontspannen sfeer in een ruimte met een prettige temperatuur. Meestal ligt u en wordt begonnen met het masseren van de lymfeklieren in de hals. Daarna komen andere lichaamsdelen aan bod waar het eigenlijke probleem zich bevindt.

 

 

 

bottom of page